Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroba domácího jogurtu, sýra, pomazánky

Příspěvky

Domácí jogurt

27. 2. 2016

| Rubrika: Výroba domácího jogurtu, sýra, pomazánky

Začala jsem jogurtem. Jogurtovač nemám a ani ho nemíním pořizovat. K výrobě jogurtu ho nepotřebuji.

Protože jogurt moc nejíme, dělám ho pouze z 1 litru farmářského mléka. Většinou je pro mě surovinou pro výrobu Labneh - jogurtového sýru, který bývá velmi často zaměňován s domácí Lučinou.

 

 

Domácí tvaroh

27. 2. 2016

| Rubrika: Výroba domácího jogurtu, sýra, pomazánky

Je to naprosto lehké, výrobu tvarohu jsem si zamilovala. Upřednostňuji výrobu bez syřidla. Varianta se syřidlem je pro další zpracování, například výrobu mozzarelly.

Varianta se syřidlem má vyšší výtěžnost než přirozenou cestou, ale to mi nevadí.

Mléko používejte zásadně farmářské přímo od krav nebo z mlékomatu. Syřidlo se dá koupit v mlékomatu (např. v Novém Lískovci) za 65,- Kč

 

Domácí sýr typu Lučina

27. 2. 2016

| Rubrika: Výroba domácího jogurtu, sýra, pomazánky

Je hodně možností, jak tuto pomazánku vyrobit. Můžete kombinovat různé poměry jogurtu, zaysané smetany, šlehačky a také různě dochucovat kořením, česnekem, cibulkou, sýrem, prostě čímkoliv, co máte rádi.

 

Domácí syrečky

27. 2. 2016

| Rubrika: Výroba domácího jogurtu, sýra, pomazánky

Máme rádi :-)