Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. Kde co koupit

27. 2. 2016

Protože chci mít všechno, ale nechci za to utratit mnoho peněz, hledám na internetu a snažím se najít, kde je to pro mě nejvýhodnější. 

Toto jsou však rady hlavně pro Brňáky.

Takže:

 

1. ošatky používám pedigové, nakupuji je v tomto obchodě:

http://www.svetpeceni.cz/hledej.html?hledat=o%C5%A1atky&hledej.x=0&hledej.y=0&los=hledej

Jezdím tramvají č. 2, zastávka Kuldova (1 zastávka za Vojenskou nemocnicí), jede sem i tramvaj č. 3. Ze zastávky se trochu vrátím. Na protější straně Vojenské nemocnice je za dosti dlouhou zdí obchod Svět pečení. Je viditelně označen. Je to sice velkoobchod, ale nakupují tam všichni. Ošatky mají hned při vstupu do obchodu vlevo na zemi. Jsou seřazeny podle velikosti. Stojí za to projít si celý obchod, jsou tam velmi příjemní. Nechají vás v klidu a naopak, když chcete nějak poradit, pomoci, vysvětlit, co na co je, rádi vám pomohou. Mají zde i ošatky z umělé hmoty, ale ty se mi nelíbí. Myslím si, že přírodní materiál je lepší, mouka se v pedigu nebo ve slámě lépe zachytne a těsto se tak nepřilepí, ale to je jen můj názor. Nikomu ho nenutím.

 

2. mouka ze mlýna - tady už musíte autem, stejně byste ji neodnesli v tašce.

  • Mlýn Herold 

Na místě namelou pšeničnou bílou hladkou polohrubou a hrubou, také chlebovou žitnou i pšeničnou nebo žitnou, mají i žitnou výražkovou. K dostání jsou zde i otruby. 

Otevřeno je úterý a ve čtvrtek od 8:00 do 14:00

cena i s DPH:

žitná chlebová T930 stojí 11,16 Kč

pšeničná chlebová T1050 stojí 10,93 Kč

pytel na 10 kg je 7,68

Do vlastních nádob vám prodají klidně 5 nebo 7 kilogramů jednoho druhu, do jejich pytle minimálně 10 kg.

http://www.heroldovapekarna.cz/ http://www.mapy.cz/s/61eU

Je zde skvělý přístup, příjemný personál, mouka kvalitní, čerstvá. Beru většinou 10 kg žitné a 20 kg pšeničné. Mám to tak na 2 měsíce.

Kontakt: Heroltice 44, telefon 517 361 554, email: mlyn@mlynherold.cz

 

  • Mlýn Alfa, Pouzdřany

zde nakupuji, když jsem na chalupě, sednu na kolo, vezmu batoh a jedu do Pouzdřan. Je to 11 km, takže pohoda, nějakých 5 kg mouky není problém. Ve velkém zde mouku neberu a myslím si, že ji v neším množství ani neprodávají.