Jdi na obsah Jdi na menu
 


Škvarková pomazánka

27. 2. 2016
  • 1 kg vepřového sádla
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 svazek pažitky
  • 1 lžíce majoránky
  • 50 g jader vlašských ořechů
  • sůl
  • pepř

 

Sádlo nakrájíme na větší kostky, přidáme 100 ml vody a pozvolna vyškvaříme. Škvaříme na nejnižším možném plameni velmi pomalu, občas promícháme. Hlídáme, aby se budoucí škvarky nepřipalovaly. Cibuli nakrájíme na menší kostičky, pažitku nasekáme najemno, česnek utřeme s trochou soli. Česnek a cibulové kostičky smícháme. Trochu sádla ze škvaření odebereme a cibuli s česnekem na něm orestujeme. Z vyškvařeného sádla vybereme škvarky do misky a osolíme je, sádlo slijeme do nádoby. Škvarky rozemeleme, smícháme s orestovanou směsí cibule a česneku, ochutíme pepřem, přidáme nasekané ořechy, vmícháme pažitku a nakonec ještě 4 lžíce sádla. Ochutnáme, dosolíme či dopepříme podle potřeby. Necháme slespoň den uležetv chladu. Mažeme na chleba.