Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečená paštika z kuřecích jater

27. 2. 2016
  • 500 g kuřecích jater
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 3 polévkové lžíce sádla
  • 3 vejce
  • 1,5 čajové lžičky soli
  • máslo na vymazání formy

Dále dle chuti

  • lisovaný česnek
  • sekané mandle
  • vlašské ořechy (rozmixujeme společně se směsí)
  • brusinky
  • tymián, rozmarýn, provensálské byliny

Syrová játra rozmixujeme, přidáme smetanu, vejce a rozpuštěné sádlo. Dále dle chuti bylinky, nebo česnek, sekané mandle či brusinky. Fantazii se meze nekladou. Někdo přidává i trochu portského nebo dezertního vína.

Hotovou směs můžeme nalít do máslem vymazané, nebo slaninou vyložené formy na srnčí hřbet, nebo do plechu na muffiny vyložené papírovými košíčky, nebo jen vymazané máslem.

Pečeme na plechu ve vodní lázni. Plech na muffiny nebo srnčí hřbet vložíme do vyššího plechu, opatrně nalijeme horkou vodu na plech, kde stojí forma nebo muffinový pekáč a necháme zapéci na 180 °C 30 minut. (Srnčí hřbet 40 minut).