Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paštika z bůčku a brambor

27. 2. 2016

V masovém mlýnku pomeleme nebo rozmixujeme (já mixuji, je to rychlejší)

  • 1,5 kd vepřového bůčku
  • 1,5 kg vařených brambor ve slupce (den předem
  • 1 kg vepřových jater

pak přidáme:

  • 2 nakrájené větší cibule
  • 2 osmažené větší cibule
  • 2 vejce
  • 7 dkg soli (je to akorát, vůbec to není přesolené, používám jen mořskou)

Vše smícháme, plníme do čistých zavařovacích sklenic. Zavařujeme 2 hodiny při teplotě 100 stupňů Celsia.

A teď rada mojí maminky. A maminky mají vždycky pravdu! 

Když chcete zvýšit trvanlivost a mít jistotu, aby se vám nezkazila mimo lednici, zavařujte 1. den 1 hodinu na teplotě 100 stupňů Celsia a druhý den opět 1 hodinu 100 stupňů. Nezapomeňte sklenice zavřít masovými víčky (červená, ne růžová ani bílá).