Paštika z bůčku a brambor
V masovém mlýnku pomeleme nebo rozmixujeme (já mixuji, je to rychlejší)
- 1,5 kd vepřového bůčku
- 1,5 kg vařených brambor ve slupce (den předem
- 1 kg vepřových jater
pak přidáme:
- 2 nakrájené větší cibule
- 2 osmažené větší cibule
- 2 vejce
- 7 dkg soli (je to akorát, vůbec to není přesolené, používám jen mořskou)
Vše smícháme, plníme do čistých zavařovacích sklenic. Zavařujeme 2 hodiny při teplotě 100 stupňů Celsia.
A teď rada mojí maminky. A maminky mají vždycky pravdu!
Když chcete zvýšit trvanlivost a mít jistotu, aby se vám nezkazila mimo lednici, zavařujte 1. den 1 hodinu na teplotě 100 stupňů Celsia a druhý den opět 1 hodinu 100 stupňů. Nezapomeňte sklenice zavřít masovými víčky (červená, ne růžová ani bílá).